Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, az eritritet, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a tojást és a vajat a száraz hozzávalókhoz, és jól dolgozzuk össze.
Hűtsük a tésztát a fagyasztóban 10 percig.Ha kihűlt, formázzunk a tésztából 4 golyót, és lapítsuk el őket a sütőlemezen, fél cm-es vastagságúra. (Kb. 4 cm-re rakd őket egymástól.) Süssük 6-8 percig, amíg a szélei aranybarnára sülnek. Vedd ki, és hagyd kihűlni, mielőtt a kávékeverékbe mártod majd. Amíg a sütik sülnek, addig már össze is keverhetjük a kávét és a rumot (ha használunk) egy kis tálban; ezt is hűtsük le.
A krém elkészítéséhez két tálra lesz szükség: Az egyikben a tejszínt verjük habbá, a másikban a sajtot dolgozzuk el a többi hozzávalóval, és a végén szépen óvatosan összekeverjük a kettőt. Kezdjük is:Egy közepes méretű keverőtálban elektromos keverővel simára és krémesre keverjük a krémsajtot (vagy a mascarponét), a vaníliaaromát, és az édesítőket (a por és a folyékony állagút is). Öntsük a tejszínt egy külön tálba, és verjük fel, amíg közepesen kemény habbá válik, azaz kb. 1 percig. (Figyeljünk rá, hogy ne verjük túl kemény habbá.) Tegyünk félre egy kicsit belőle a díszítéshez, a többi pedig mehet a sajtos masszához.
A felvert tejszínhabot a sajtos keverékhez keverjük lassan és óvatosan, robotgéppel alacsony fordulatszámon, amíg a krémsajt jól bele nem keveredik a krémbe.
Kanalazzunk egy kis tejszínes sajtos keveréket egy desszertpohár, vagy szép vizespohár aljára. Igazából bármilyen kis guszta poharat használhatsz, amibe szívesen tálalnád a desszertedet.
A süteményeket egyébként szép körökre is formázhatjuk ugyanezek poharak segítségével, ha szeretnénk. Pohárral kiszaggatva kicsit mutatósabb.Mártsunk egy süteményt 2-3 másodpercre a kávékeverékbe, enyhén áztassuk be, majd helyezzük a pohárba a belekanalazott krém tetejére. Tegyünk még egy kis krémet a süti tetejére.Ismételd meg a lépéseket, és készíts további három pohár keto tiramisu desszertet. Szórd meg cukrozatlan kakaóporral a tetejüket, és tálalásig tedd a hűtőbe.
Nincs más hátra, mint élvezni ezt az isteni, édes, habkönnyű desszertet!