A Romesco, egy klasszikus mediterrán szósz, amely sült paprikából, diófélékből, fokhagymából és olívaolajból készül, ízletes kísérője a halnak, a grillezett zöldségeknek, az omlettnek és ennek a sült csirkéből és zöldségekből álló egytálételnek. Ameddig a burgonya a brokkoli és a csirkecombok együtt sülnek, elkészítheted a gyors és egyszerű szószt is! Ez nem csak egy villámgyorsan elkészíthető fogás hanem ínycsiklandozóan finom is!
4dbcsontos csirkecomb, bőr nélkül, felesleges zsírtól megtisztítva
280gbrokkoli
100gsült pirospaprika konzerv
25gmandula reszelve
1gerezdfokhagyma összezúzva
1teáskanálpirospaprika
1/2teáskanálőrölt kömény
2evőkanálapróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
Keverjük össze a burgonyát 1 teáskanál olajjal, 1/4 teáskanál borssal és 1/2 teáskanál sóval egy közepes tálban. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalára. Készítsük elő a csirkecombot: 1 evőkanál olajjal, csipet borssal és sóval keverjük össze egy tálban. Helyezzük a krumpli mellé a tepsi üres oldalára. Süssük kb 15 percig.
Közben egy másik tálban rakjuk össze a brokkolit 2 teáskanál olajjal, negyed teáskanál borssal és egy csipet sóval. Miután a csirke és a burgonya 10 percig sült, tegyük a brokkolit a tepsi burgonyás oldalára. Keverjük össze a zöldségeket, és süssük tovább, amíg a csirke átsül, a zöldségek pedig megpuhulnak, még kb. 15 percig.
Közben egy konyhai aprítógépben vagy botmixerrel turmixoljuk össze a sült paprikát, a mandulát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, és a maradék 2 evőkanál olajat, egy csipet sót és negyed teáskanál borsot.
Amikor minden készen van, tálaljuk a sült csirkecombot a zöldségekkel a mártással. Ízlés szerint díszítheted petrezselyemmel.
Megjegyzés
Izgalmas és gyors egytálétel az egész családnak. Könnyed és mégis tápláló energiaforrás a mindennapokra. A Romesco pedig felteszi a koronát az ételre.Tápérték adagonként: