Négy ok, amiért imádni fogod ezt a receptet: Mert rendkívül könnyen összedobható. Mert 20 perc alatt kész az egész. Mert teljesen vegán és gluténmentes. És mert tele van friss mediterrán ízekkel.
2dobozkonzerv csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
1dbközepes méretű kaliforniai piros paprika, apróra vágva
1csokorapróra vágott friss petrezselyem
1/2dbkisebb méretű apróra vágott lilahagyma
1marékmagozott fekete olívabogyó(vagy zöld, ízlés szerint)
2dbapróra vágott zellerszár
3ekextra szűz olívaolaj
3ekcitromlé
2gerezdfokhagyma apróra vágra
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük össze az összes hozzávalót.
Sózzuk, borsozzuk és ha szükséges, adjunk hozzá további citromlevet.
Hűtsük be, vagy azonnal is tálalhatjuk. A maradék lefedve, a hűtőszekrényben akár 4 napig is eláll.
Megjegyzés
Ez a saláta lehet egy tökéletes vacsora, vagy egy kiadós nassolnivaló is. Finom önmagában, de köretként jól működik. Ha akarsz egy kis extrát rá, akkor morzsolt feta sajttal tálald. Nem lehet hibázni vele.