Go Back
+ servings
Narancs-pisztácia quinoa saláta tányérban

Narancs-pisztácia quinoa saláta

Frissítő, színes, egészséges quinoa recept. Citrusos, diós íze egyszerűen meséssé varázsolja. Villámgyorsan eltűnik majd a tányérról.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 8
Energia 257 kcal

Hozzávalók
  

  • 250 ml víz
  • 120 g quinoa leöblítve
  • 100 g római saláta apróra vágva
  • 425 g csicseriborsó konzerv leöblítve
  • 125 g mandarin cikkekre szedve
  • 1 db közepes uborka, félbevágva és felszeletelve
  • 150 g pirított pisztácia szeletelt mandulával helyettesíthető
  • 25 g lilahagyma apróra vágva
  • 1 db közepes méretű édes narancs
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk
  • csipetnyi bors

Elkészítés
 

  • Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a quinoát. Csökkentsük a hőfokot és fedő alatt 12-14 percig főzzük, amíg felszívja a folyadékot. Vegyük le a tűzről, és hűtsük le.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a római salátát, csicseriborsót, a mandarint, az uborkát, a pisztáciát, a hagymát és a kihűlt quinoát. Egy kis tálban reszelje le a narancs héját.
  • Majd vágjuk a narancsot keresztben ketté; facsarjuk ki a narancs levét, és adjuk hozzá a lereszelt héjhoz. Keverjük össze az olajjal, sóval és borssal. Csepegtessük a narancssárga öntetet a salátára; majd forgassuk jól alaposan össze.

Megjegyzés

A quinoa szuper társ a fogyókúrában, mivel egyrészt csökkentheti az étvágyat, másrészt pedig felpörgeti az anyagcserét. Magas rosttartalma és magas fehérjetartalma miatt egyaránt imádjuk. Gyakorlatilag mindennel variálható. Megéri ezt a változatot is kipróbálnod!

Tápanyagok

Energia: 257kcal
Kulcsszó narancs, pisztácia, quinoa
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!