Go Back
+ servings
Pirított csicseriborsó fűszerekkel

Isteni pirított csicseriborsó

Ha egészséges rágcsálnivalót keresel, akkor ez az! Ezt a sütőben sült csicseriborsót szuperegyszerű elkészíteni, ellenállhatatlanul ropogós és finom!
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 50 minutes
Teljes Idő 1 hour
Fogás nassolnivaló
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 185 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db (400 g-os) csicseriborsó konzerv
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk füstölt őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek őrölt szumák

Elkészítés
 

  • Miután alaposan leöblítettük és lecsöpögtettük a csicseriborsót egy szűrőben, egy tiszta konyharuhára terítjük, és finoman megdörzsöljük, hogy minél jobban megszáradjon. (A ropogósra sült csicseriborsó ellensége a nedvesség. Tehát ahhoz, hogy a csicseriborsó a lehető legroppanósabb legyen, sütés előtt a lehető legtöbb nedvességet el kell távolítanunk.)
  • Készítsük elő a sütőt és a tepsit. Melegítsük fel a sütőt 180°F-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
  • A csicseriborsót tegyük át egy nagy keverőtálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd szórjuk rá a szumákot, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és óvatosan forgassuk össze, amíg a fűszer egyenletesen bevonja a borsószemeket.
  • A csicseriborsót egyenletes rétegben terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük 45 percig, a 15. és a 30. percnél megrázva a tepsit. (Azt vedd figyelembe, hogy a sütés után, ahogy kihűlnek a szemek, még ropogósabbak lesznek)
  • Azonnal tálaljuk. Sajnos nem nagyon lehet megőrizni ezt az ellenállhatatlanul ropogós állagot, ha a sütés után hosszú ideig tároljuk.

Megjegyzés

A sütőben sült csicseriborsó receptje szuperegyszerű, és ellenállhatatlanul ropogós és finom! Tökéletes rágcsálnivaló, de salátára is kanalazhatunk belőle. 
A határ a csillagos ég, amikor a fűszerezésen gondolkozol.  A fenti receptben használt szumák: Az arab és közel-keleti konyhában jellemző citrusos ízű fűszer.  

Tápanyagok

Energia: 185kcal
Kulcsszó csicseriborsó, pirított csicseriborsó
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!