Ez a darált marhahúsos és zöldséges sült quinoa egy egyszerű és egészséges vacsora recept. Szuper finom, 20 perc alatt elkészül, és minden csupa jó alapanyag benne van, ami kellhet a szervezetnek!
70gbrokkoli rózsáira szedve, összevágva (de lehet zöldbab, borsó vagy bármilyen más zöldség is)
180gfőtt quinoa
3gerezdfokhagyma, apróra vágva
2ek szójaszószsós, úgyhogy sót már csak módjával tegyél bele ezután
2dbújhagyma, apróra vágva
1dbkisebb vöröshagyma
1dbkaliforniai paprika (sárga, zöld, piros - bármelyik jó)opcionális
1dbsárgarépa apróra vágvaopcionális
1ekolívaolaj
bors, pirospaprika és pici só ízlés szerint
30gfriss spenótlevél (opcionális)
Elkészítés
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe tegyük az olívaolajat, rá a vöröshagymát, majd a fokhagymát, és süssük meg a marhahússal. Néhány perc elég neki közepesen magas fokozaton. Fedjük le fedővel, ha szükséges, hogy puhára párolódjon.
Adjuk hozzá a borsot, pirospaprikát is (opcionális), és pároljuk, amíg illatos nem lesz. (Kicsi só is mehet bele, de vigyázzunk, mert a szójaszósz is sós lesz!)
Keverjük bele a brokkolit (vagy a borsót, reszelt répát, vagy amit éppen használunk) és hagyjuk főni kb. 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, majd keverjük bele a felszeletelt paprikát, az újhagymát és a megfőzött quinoát is. Lefedve főzzük még néhány percig, olykor keverjük át.
Keverjük bele a spenótot (ha használunk), vagy díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel is.
Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Tipp: Tálalás előtt én még egy kis feta sajtot szoktam rámorzsolni, vagy egy kanál tejfölt rakok rá, mert ettől csak még lágyabb és szaftosabb lesz.Bármilyen zöldséggel variálható, és a húst is lecserélheted: darált pulykahúst is használhatsz, a marhahús helyett, ha épp nem akarsz vörös húst enni.