A csirkét sóval, fokhagymaporral és borssal fűszerezzük.
Egy lapos tálban keverjük össze a lisztet és a parmezán sajtot. Tegyük a csirkét a lisztkeverékbe; majd emeljük ki és rázzuk le róla a felesleget.
Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegítsünk fel 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat. Forgassuk meg a serpenyőt, hogy egyenletesen bevonja az olaj mindenhol.
Süssük meg a vaj-olaj keverékén a csirkemelleket, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek (kb. 4-5 perc oldalanként, a csirke vastagságától függően). Tegyük át egy meleg tányérra, és tegyük félre.
Csökkentsük a hőfokot közepesre, és pároljuk meg a hagymát a serpenyőben lévő maradék olajban/levekben, amíg megpuhul.
Zúzzunk össze 6 gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a maradék olajat a serpenyőbe, keverjük és melegítsük át a hagymával. Pirítsuk az összetört fokhagymát és a maradék egész gerezd fokhagymákat körülbelül 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplét, és hagyjuk párolódni körülbelül 5 percig.
Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Öntsük bele a tejszínt. A mártást kb. 2-3 percig gyengén forraljuk, hogy az összes íz összeérjen.
Keverjük bele a parmezán sajtot. Folytassuk a főzést óvatosan, időnként megkeverve, kb. 2-3 percig, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és hagyjuk még 2-3 percig párolódni, hogy a mártás besűrűsödjön. A csirkemell magába szívja az összes finom ízt.
Díszítsük petrezselyemmel és egy kis fekete törött borssal.Tálaljuk tésztával, karfiolpürével, cukkinitésztával, rizzsel vagy burgonyapürével. Jó étvágyat!