Go Back
+ servings
Krémes fokhagymás csirkemell

Krémes fokhagymás csirkemell recept

A csirkemellet serpenyőben aranyszínűre és ropogósra sütjük, mielőtt egy ínycsiklandó fokhagymakrémes mártással ízesítjük! Tele van karamellizált ízekkel, szeretni fogod, és nem csak az íze miatt, hanem az egyszerűsége miatt is.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 35 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 458 kcal

Hozzávalók
  

A csirkéhez:

  • 2 db csirkemell filé, vízszintesen félbevágva, hogy 4 darab legyen.
  • 4 ek liszt teljes kiőrlésű vagy sima liszt
  • 4 ek finomra reszelt parmezán sajt
  • 2 tk
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk fekete törött bors

A szószhoz:

  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10-12 gerezd fokhagyma meghámozva
  • 1 csokor friss petrezselyem felaprítva
  • 3 dl csirkeleves alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 45 g finomra reszelt friss parmezán sajt

Elkészítés
 

  • A csirkét sóval, fokhagymaporral és borssal fűszerezzük.
  • Egy lapos tálban keverjük össze a lisztet és a parmezán sajtot. Tegyük a csirkét a lisztkeverékbe; majd emeljük ki és rázzuk le róla a felesleget.
  • Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegítsünk fel 2 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat. Forgassuk meg a serpenyőt, hogy egyenletesen bevonja az olaj mindenhol.
  • Süssük meg a vaj-olaj keverékén a csirkemelleket, amíg mindkét oldalukon aranybarnára sülnek (kb. 4-5 perc oldalanként, a csirke vastagságától függően). Tegyük át egy meleg tányérra, és tegyük félre.
  • Csökkentsük a hőfokot közepesre, és pároljuk meg a hagymát a serpenyőben lévő maradék olajban/levekben, amíg megpuhul.
  • Zúzzunk össze 6 gerezd fokhagymát. Adjuk hozzá a maradék olajat a serpenyőbe, keverjük és melegítsük át a hagymával. Pirítsuk az összetört fokhagymát és a maradék egész gerezd fokhagymákat körülbelül 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplét, és hagyjuk párolódni körülbelül 5 percig.
  • Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Öntsük bele a tejszínt. A mártást kb. 2-3 percig gyengén forraljuk, hogy az összes íz összeérjen.
  • Keverjük bele a parmezán sajtot. Folytassuk a főzést óvatosan, időnként megkeverve, kb. 2-3 percig, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és hagyjuk még 2-3 percig párolódni, hogy a mártás besűrűsödjön. A csirkemell magába szívja az összes finom ízt.
  • Díszítsük petrezselyemmel és egy kis fekete törött borssal.
    Tálaljuk tésztával, karfiolpürével, cukkinitésztával, rizzsel vagy burgonyapürével.
  • Jó étvágyat!

Tápanyagok

Energia: 458kcal
Kulcsszó krémes fokhagymás csirkemell
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!