Go Back
+ servings
húsgombóc paradicsomszószban serpenyőben az asztalon

20 perces csirkés-ricottás húsgombócok

Ez a gyors, serpenyős húsgombócos étel sűrű paradicsomszósszal készül, és annyira finom, hogy a gyerekek is visszajönnek majd a második adagért. Ennél egyszerűbben már nem lehet ételt készíteni, mindössze két lépés az egész.
Még nincs értékelés
Előkészítés 3 minutes
Főzési idő 17 minutes
Teljes Idő 20 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 518 kcal

Hozzávalók
  

  • 500 g csirke darált hús
  • 250 g friss ricotta, morzsolva opcionális
  • 25 g finomra reszelt parmezán
  • 1 db citrom héja finomra reszelve
  • 1 db mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 500 g paradicsomos tésztaszósz
  • 250 ml csirkehúsleves alaplé
  • 1/2 csokor friss bazsalikomlevél
  • 105 g szárított orzo / risoni / rizsszem tészta opicionális (helyettesíthető más típusú tésztával is)
  • Még parmezán a tálaláshoz

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a ricottát, a parmezánt, a citromhéjat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Kis méretű húsgolyókat készítünk belőle. Tegyük át őket egy tányérra.
  • Melegítsünk olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben magas hőfokon. Süssük a húsgombócokat, időnként megforgatva (óvatosan kanállal átemelve), amíg megbarnulnak. Öntsük rá a paradicsomos mártást, a húslevest, a bazsalikomot és a tésztát. Keverjük össze, de ezt is óvatosan, hogy a gombóckáink ne essen darabjaikra. Fedjük le az egészet. Csökkentsük vissza a hőfokot közepesre, és pároljuk kb. 10 percig, vagy amíg a tészta megpuhul, és a csirke is átfő. Tálaljuk extra parmezánnal.

Megjegyzés

Tipp: A receptben a ricottát zsemlemorzsával is helyettesítheted. Mindkettő tökéletesen összetartja majd a gombócokat, és nem esnek szét főzés közben.

Tápanyagok

Energia: 518kcal
Kulcsszó csirke, húsgombóc, ricotta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!