Ez a gyors, serpenyős húsgombócos étel sűrű paradicsomszósszal készül, és annyira finom, hogy a gyerekek is visszajönnek majd a második adagért. Ennél egyszerűbben már nem lehet ételt készíteni, mindössze két lépés az egész.
105gszárított orzo / risoni / rizsszem tésztaopicionális (helyettesíthető más típusú tésztával is)
Még parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a ricottát, a parmezánt, a citromhéjat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Kis méretű húsgolyókat készítünk belőle. Tegyük át őket egy tányérra.
Melegítsünk olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben magas hőfokon. Süssük a húsgombócokat, időnként megforgatva (óvatosan kanállal átemelve), amíg megbarnulnak. Öntsük rá a paradicsomos mártást, a húslevest, a bazsalikomot és a tésztát. Keverjük össze, de ezt is óvatosan, hogy a gombóckáink ne essen darabjaikra. Fedjük le az egészet. Csökkentsük vissza a hőfokot közepesre, és pároljuk kb. 10 percig, vagy amíg a tészta megpuhul, és a csirke is átfő. Tálaljuk extra parmezánnal.
Megjegyzés
Tipp: A receptben a ricottát zsemlemorzsával is helyettesítheted. Mindkettő tökéletesen összetartja majd a gombócokat, és nem esnek szét főzés közben.