A marhahúsos pad thai-t sok egészséges zöldséggel, például gyufaszálas sárgarépával, edamame babbal vagy borsóval és újhagymával gazdagítottuk, így igazán kiadós és gazdag ízvilágú vacsorát vagy ebédet készíthetünk. (Használj teljes kiőrlésű barna rizsből készült tésztát, hogy növeld a rostbevitelt.)
250grizstésztaha találsz, akkor barna rizstésztát használj
1ekolaj
400gdarált marhahús
350gedamame bab (héjastul)
300gsárgarépa lereszelve (gyufaszál-répa)
50gapróra vágott újhagyma
1dlpad thai szósz (lásd Tipp)
Apróra vágott földimogyoró és lime szeletek a tálaláshoz
Elkészítés
Forraljunk fel egy fazék vizet. Főzzük a tésztát a csomagolási utasítás szerint a forrásban lévő vízben al dente-re. Rakjunk félre kb. 1 dl főzővizet, majd szűrjük le a tésztát.
Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon felhevítjük az olajat. Adjuk hozzá a marhahúst, és fakanállal morzsolgatva süssük 4-5 percig, amíg megbarnul. Adjuk hozzá az edamamet, a sárgarépát és az újhagymát, és gyakori kevergetés mellett főzzük 2-3 percig.
Adjuk hozzá a mártást, a tésztát és a félretett főzővíz felét; keverjük össze. Csökkentsük a hőfokot és pároljuk még, (közben ha szükséges, a tartalék főzőfolyadékból még többet hozzáadva), amíg a zöldségek is kissé megpuhulnak. Forrón tálaljuk apróra vágott földimogyoróval és lime-szeletekkel.