Go Back
+ servings
mustáros parmezános csirkecombok asztalon

Mustáros-parmezános bundás csirkecomb

Igazán ízletes mustáros és parmezános bundás csirkecomb recept, amivel egy egyszerű hétközi étkezést is fel lehet dobni. Ropogós, sajtos bevonatával biztosan az egyik új kedvencünk lesz.
Még nincs értékelés
Előkészítés 30 minutes
Főzési idő 45 minutes
Teljes Idő 1 hour 15 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 484 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 ek dijoni mustár
  • 200 g zsírszegény natúr joghurt
  • 30 g parmezán, finomra reszelve
  • 100 g zsemlemorzsa
  • só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kg bőrös, csontos csirkecomb
  • 500 g apró szemű burgonya, félbevágva
  • 300 g zöldbab

Elkészítés
 

  • Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Keverjük össze a dijoni mustárt és a joghurtot egy tálban, és fűszerezzük. Egy másik tálban keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát és a citromhéjat. A parmezános zsemlemorzsás keverékhez adjunk hozzá 1 tk. olívaolajat, fűszerezzük és forgassuk az egészet jól össze. Mártsuk a csirkét a joghurtos keverékbe, majd a zsemlemorzsába, hogy jól bevonja. Tegyük a tepsire a "bundázott" combokat. A burgonyát 2 teáskanál keverjük össze, és tegyük ezt is a sütőlapra a hús mellé. Süssük 40-45 percig, amíg a csirke meg nem sül.
  • Közben a zöldbabot a maradék olajban megforgatjuk, és fűszerezzük. Közepes lángon 5 percig sütjük, amíg megbarnul, majd tálalás előtt facsarjunk rá pár csepp citromlevet.

Tápanyagok

Energia: 484kcal
Kulcsszó csirke, csirkecomb recept, mustár, parmezán
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!