Go Back
+ servings
Diétás Lazac diós zabpehely sapkában

Diétás Lazac diós zabpehellyel

Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept nem csak gazdag omega-3 zsírsavban, de a cukorbeteg étrendbe is beilleszthető!
A lazac kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás (kálium, cink, vas, szelén és B12-vitamin), de legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. A diós kéregnek köszönhetően pedig nem csak ízletesebbé, hanem még egészségesebbé is válik.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 2
Energia 484 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db lazacfilé (160-180g) bőr nélkül
  • 3 evőkanál zabpehely (apró szemű)
  • 3 evőkanál dió aprítva
  • 1 csomag salátakeverék (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyük a lazacot egy sütőpapirral bélelt tepsibe; szórjuk meg a sóval és borssal.
  • Keverjük össze a többi hozzávalót; tegyük a lazacra a keveréket. Süssük addig, amíg a hal villával könnyen omlóssá válik, kb. 12-15 percig.
  • Miután megsült a lazac, szeletelt citrommal és salátával tálaljuk.
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

1 adag:  484 kalória, 37 g zsír (6 g telített ), 85 mg koleszterin, 381 mg nátrium, 7 g szénhidrát (0 cukor, 2 g rost), 32 g fehérje. 

Tápanyagok

Energia: 484kcal
Kulcsszó Diétás Lazac diós zabpehely kéregben
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!