Diétás lazac diós zabpehellyel, akár cukorbetegeknek is

Diétás Lazac diós zabpehely sapkában
Diétás Lazac diós zabpehely sapkában

Diétás Lazac diós zabpehellyel

Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept nem csak gazdag omega-3 zsírsavban, de a cukorbeteg étrendbe is beilleszthető!
A lazac kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás (kálium, cink, vas, szelén és B12-vitamin), de legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. A diós kéregnek köszönhetően pedig nem csak ízletesebbé, hanem még egészségesebbé is válik.
Előkészítés 15 perc
Főzési idő 15 perc
Teljes Idő 30 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 2
Kalória / adag 484 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db lazacfilé (160-180g) bőr nélkül
  • 3 evőkanál zabpehely (apró szemű)
  • 3 evőkanál dió aprítva
  • 1 csomag salátakeverék (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyük a lazacot egy sütőpapirral bélelt tepsibe; szórjuk meg a sóval és borssal.
  • Keverjük össze a többi hozzávalót; tegyük a lazacra a keveréket. Süssük addig, amíg a hal villával könnyen omlóssá válik, kb. 12-15 percig.
  • Miután megsült a lazac, szeletelt citrommal és salátával tálaljuk.
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

1 adag:  484 kalória, 37 g zsír (6 g telített ), 85 mg koleszterin, 381 mg nátrium, 7 g szénhidrát (0 cukor, 2 g rost), 32 g fehérje. 
Kulcsszó Diétás Lazac diós zabpehely kéregben