epres sajttorta szelet tányéron

Epres sajttorta – Egy alacsony szénhidráttartalmú finomság

Megvan! Ez a keto sajttorta a tetején friss epermártással a legtökéletesebb desszert a borús napokra, amit kerestél! A recept azért nagy kedvencünk, mert hihetetlenül egyszerű összedobni, utána meg már csak nyugiban csücsül és pihen, nincs vele egyéb dolgunk, mint várni. Amikor pedig előkerül a hűtőből igazán habkönnyű és frissítő desszert lesz, ami megkoronázza a vacsit!
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 1 hour
Teljes Idő 5 hours 10 minutes
Fogás Dessert
Étrend Diétás receptek
Adag 8
Energia 308 kcal

Hozzávalók
  

  • 56 g pekándió- (vagy mandula-) darálva
  • 2 ek alacsony szénhidráttartalmú cukorpótló
  • 2 ek vaj

Sajttorta-töltelék

  • 450 g krémsajt
  • 100 g alacsony szénhidráttartalmú édesítő pl. eritrit
  • 2 db nagyobb tojás (szobahőmérsékletű)
  • 75 g tejföl
  • 1 tk friss citrom reszelt héja
  • 2 tk vanilaaroma
  • 1/4 tk folyékony édesítő

Eper szósz

  • 145 g friss eper, apróra vágva
  • 3 ek víz
  • 1/2 ek citromlé
  • 1 ek alacsony szénhidráttartalmú édesítő
  • 1/4 tk folyékony édesítő – pl. stevia
  • 1/2 tk zselatinpor helyettesíthető: ugyanennyi agar-agarral, vagy xantángumival

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, a rácsot állítsuk középre.
  • Olajspray-vel fújjunk be egy 20 cm-es csatos tortaformát, és helyezz egy kör alakú sütőpapírt a forma aljára.
  • Daráld le a pekándiót, majd egy közepes tálban jól alaposan keverd össze vele az eritritet és az olvasztott vajat. Tedd át a keveréket az előkészített formába, és az ujjaiddal nyomkodd egyenletes réteggé a tortaforma aljára.
  • Ezután tedd a formát a hűtőbe 20 percre.
  • Közben a krémsajtot és a por édesítőt gépi habverő alacsony vagy közepes fokozatán keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejfölt, a citromhéjat, a vaníliakivonatot és a steviát. A habverő géppel keverjük az egészet simára.
  • Öntsük az előkészített rugós formába, és simítsuk el a tetejét. Süssük 45-50 percig, amíg a sajttorta nagyrészt megdermed, de a közepén még egy kicsit remeg, ha megrázzuk. Kapcsold ki a sütőt, és nyisd ki az ajtót, hagyd a sajttortát 30 percig hűlni.
  • Vegyük ki a sütőből, és egy éles késsel szúrjuk be a sajttorta és a forma közé, hogy leváljon az oldaláról.
  • Hagyjuk 1 órán át így állni a pulton, majd lazán fedjük le fóliával, és legalább 4 órára vagy akár egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  • Másnap elkészítjük rá az eperszószt.
    Tegyük az apróra vágott bogyós gyümölcsöket, a vizet, a citromlevet és az édesítőszert egy kis lábasba vagy fazékba, és közepes lángon 8-10 percig főzzük. Adjuk hozzá a zselatint, és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
  • Hűtsük le és tálaljuk a sajttorta szeletekre.

Megjegyzés

Nyugodtan variáld a feltétet bármilyen bogyós gyümölcsökkel,  a még tökéletesebb ízvilág érdekében.
Hidd el: ez olyannyira kényeztető finomság, amit kár lenne kihagynod!

Tápanyagok

Energia: 308kcal
Kulcsszó diétás epres sajttorta, keto sajttorta, sajttorta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: