Hummus

Diétás házi hummus recept

Felesleges kész hummust vásárolni a boltban, hiszen otthon is pillatanotk alatt elkészíthető és még finomabb is. A Hummus sokféleképpen felhasználhatjuk. Lehet mártogatósként szendvicsbe kenve vagy akár köretként is fogyasztani. Egészséges és finom!
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Teljes Idő 20 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 155 kcal

Hozzávalók
  

  • 200 g sótlan csicseriborsó konzerv
  • 25 g szezámmagkrém (opcionális)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 25 ml ciromlé
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáksanál őrölt chilipor
  • 1/4 teáskanál

Elkészítés
 

  • Csöpögtessük le a csicseriborsót, egy kis levet azért tartsunk meg a konzervből. A csicseriborsót és a félretett levet tegyük át egy konyhai robotgépbe. Adjuk hozzá a szezámmagkrémet (tahini), az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a köményt, a chiliport és a sót. Pürésítsük nagyon simára, 2-3 percig.
  • Kész is! Tálaljuk nyers zöldségekkel mártogatósnak, vagy grillezett csirkefalatok mellé köretként
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ez a klasszikus humusz kiváló választás lehet a diétázók számára is, mivel alacsony zsírtartalmú, de mégis kiadós étel. A csicseriborsó, ami az alapja a hummusznak, gazdag rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban, így segít a szervezetednek az egészséges működésében. Emellett a csicseriborsó magas kálium-, magnézium- és cinktartalmának köszönhetően segít a vérnyomás szabályozásában is. Sok hagyományos étel feldobható egy kis humusszal, Jó étvágyat!

Tápanyagok

Energia: 155kcal
Kulcsszó Diétás házi hummus recept
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!