Diétás töltött káposzta recept:  diéta alatt sem kell lemondani róla

Töltött káposzta
Töltött káposzta

Diétás töltött káposzta recept: nem kell lemondanod róla ha diétázol

A töltött káposzta a magyar konyha egyik legnépszerűbb hagyománykövető étele. Szerencsére diéta alatt sem kell teljesen lemondani róla, sőt a cukorbetegeknek sem. Készítsd el a töltött káposzta diétás, kímélő változatát a most következő recept alapján
Előkészítés 10 perc
2 óra 30 perc
Teljes Idő 2 óra 40 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Kalória / adag 500 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 fej savanyított káposzta
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 0,5 kg zsírszegény darált sertéshús (javasolt: 7%-os)
  • 2 csík füstölt bacon szalonna (vékony szelet)
  • 6 marék zabpehely (durvább szemű)
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz zsírszegény tejföl
  • 1 kávéskanál bors
  • 5 kávéskanál pirospaprika
  • 3 kávéskanál

Elkészítés
 

  • A darált húshoz add hozzá az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, valamint 3 kávásknaál pirospaprikát és a többi fűszert, majd a zabpelyhet, majd jól dolgozd össze a masszát.
  • Mossuk át a savanyú káposztát, és a levelekbe "gombócoljuk" bele a fent kapott masszát. A megmaradt leveleket vágjuk fel apróra és adjuk a vágott káposztához
  • Egy nagy fazék aljára rakd a vágott káposzta felét, erre jön 1 kávéskanál pirospaprika, 1 csík baconszalonna és a töltött káposzták. Aztán a tetejére ismét vágott káposzta kerül, pirospaprika és még 1 csík bacon.
  • Öntsd fel vízzel, de csak épp hogy ellepje. Főzd legalább 2-3 órát, amíg a káposzta jó puha nem lesz.
  • Zsírszegény tejföllel tálald. Jó étvágyat

Megjegyzés

Hiszed vagy nem, de a “hagyományos” töltöttkáposzta is beilleszthető a diétába
Kulcsszó diétás töltött káposzta recept, töltött káposzta, töltött káposzta cukorbetegeknek