Paradicsomos penne diétásan, hús nélkül

Füstös padlizsán és paradicsom teljes kiörlésű pennével

Padlizsános paradicsomos tészta – egészséges, különleges egytálétel, ami még a diétába is belefér és az elkészítése sem több fél óránál.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 449 kcal

Hozzávalók
  

  • 400 gramm apróra vágott paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 tk apróra vágott friss oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 0.5 tk őrölt pirospaprika
  • 600 gramm padlizsán szeletekre vágva
  • 200 gramm teljes kiörlésű penne
  • 100 gramm reszelt mozzarella sajt
  • friss bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Az apróra vágott paradicsomot keverjük össze három evőkanál olajjal, oregánóval, fokhagymával, borssal, törött pirospaprikával és sóval egy nagy tálban.
  • A maradék olajjal kenjünk meg a padlizsánokat és süssük meg előmelegített sütőben. Oldalanként négy percet számolhatunk erre.
  • Hagyjuk kihűlni a megsült padlizsánt, majd ezután vágjuk apró darabokra, és tegyük a paradicsomos tálba a bazsalikommal együtt.
  • A tésztát főzzük meg, szűrjük le és keverjük össze a paradicsomos keverékkel. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, úgy még finomabb.

Megjegyzés

Néha nem könnyű új ízeket az asztalra varázsolni, egyszerű, egészséges hozzávalókból, különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik diétáznak, hisz a régi ízek és alapanyagok helyett újakkal kell megismerkedniük. Most a füstös ízű padlizsán mutatkozik be, paradicsommal, teljes kiörlésű tésztával. Egy igazi mediterrán fogás!

Tápanyagok

Energia: 449kcal
Kulcsszó padlizsános tészta, paradicsomos tészta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: