Mandulás kéregben sült tilápiafilé
Ez a mandulás tilápia az egyik kedvenc vacsoránk! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a hal pedig belül puha, kívül ropogós. Nem is hinnéd, de még azokat is megnyeri, akik egyébként nem szeretik a tipikus halas ízt.
Hozzávalók
- 120 g aprított mandula, két részre osztva
- 35 g őrölt lenmag helyettesíthető: teljes kiörlésű liszttel
- 4 db tilapiafilé
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj helyettesíthető vajjal
Elkészítés
- A mandulát finomra aprítjuk (vagy vásároljunk egyenesen tört mandulát), és a felét összekeverjük az őrölt lenmaggal (vagy liszttel) egy tálban.
- A halat sózzuk. Én szoktam egy csipetnyi sót tenni a mandulás lenmagkeverékbe is.
- Öntsük az olívaolajat (vagy a vajat, ha azt használunk) egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Tegyük bele a halat, és süssük mindkét oldalát 4 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Vegyük ki a filéket egy tálra.
- Öntsük a maradék 1/2 csésze mandulát a serpenyőbe, és gyakori kevergetés mellett süssük kb. 1 percig, vagy amíg megpirul és szépen megbarnul. Vegyük ki a pirított mandulát a serpenyőből, és szórjuk az elkészült halszeletekre. Máris tálalhatjuk.
Megjegyzés
Ez a recept lehet, hogy úgy néz ki és hangzik, mintha nagyon flancos lenne, de valójában nagyon egyszerű elkészíteni! Csak néhány összetevőre lesz szükséged: szeletelt/aprított mandulára, őrölt lenmagra (vagy bármilyen lisztre), tilápia filére, sóra és olívaolajra, és 15 percre az életedből!
Kezdjük a mandula finomra aprításával (vagy vásárolhatunk előre aprítottat is). Kombináljuk össze a felét az őrölt lenmaggal vagy liszttel egy sekély tálban.
Ezután szórja meg a tilápiafilét sóval. Ezután mindegyiket szórja bele a mandula/lángmag (vagy liszt) keverékbe, amíg egyenletesen be nem vonja.
Tápanyagok
Energia: 410kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!