Diétás spárga saláta recept tonhallal
Spárga saláta:Előételként és főételként is próbáltuk már, és minden alkalommal nyerő. Ez az igazi mindent bele saláta-tál! Csupa egészség és csupa szín!
Hozzávalók
- 1/2 kg kis szemű burgonya (kb. 10 db), félbevágva
- 2 doboz tonhal konzerv sós lében (2x 80g)
- 1/2 kg friss spárga, keresztben félbevágva
- pár szem magozott görög olajbogyó, félbevágva opcionálisan
- 3 ek olaszos salátaöntet
- 5 dkg bébispenót
- 150 g koktélparadicsom
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba; adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel sós vízben, majd főzzük fedő nélkül, amíg megpuhul, kb. 10-12 percig.
- A főzés utolsó 2-4 percében adjuk hozzá a spárgát.
- Szűrjük le a megfőtt burgonyát és a spárgát; majd azonnal dobjuk jeges vízbe.
- Tálaláshoz csepegtesse le a burgonyát és a spárgát; törölje szárazra, és ossza szét 4 tányér között.
- Adjunk hozzá tonhalat, a bébispenótot, paradicsomot és, ha szeretnénk, akkor dobjunk rá pár szem olajbogyót.
- Locsoljuk meg az öntettel.
Megjegyzés
Tudtad, hogy a spárga a zöldségek királya? Méghozzá azért, mert a hatása az emberi szervezetre hihetetlenül jótékony.
Magyarországon kétféle spárga kapható, a fehér és a zöld. A fehér spárgát bakhátak (föld töltések) alatt termesztik, míg a zöld spárga a föld felett nő. A zöld spárga üdébb, és zamatosabb ízű is, ezért ezt a receptet mi ezzel javasoljuk elkészíteni.
Jó étvágyat!
Tápanyagok
Energia: 265kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!