Go Back
+ servings
Diétás spárga saláta tonhallal tányéron

Diétás spárga saláta recept tonhallal

Spárga saláta:
Előételként és főételként is próbáltuk már, és minden alkalommal nyerő. Ez az igazi mindent bele saláta-tál! Csupa egészség és csupa szín!
Még nincs értékelés
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 20 minutes
Fogás Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 265 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg kis szemű burgonya (kb. 10 db), félbevágva
  • 2 doboz tonhal konzerv sós lében (2x 80g)
  • 1/2 kg friss spárga, keresztben félbevágva
  • pár szem magozott görög olajbogyó, félbevágva opcionálisan
  • 3 ek olaszos salátaöntet
  • 5 dkg bébispenót
  • 150 g koktélparadicsom
  • só ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba; adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel sós vízben, majd főzzük fedő nélkül, amíg megpuhul, kb. 10-12 percig.
  • A főzés utolsó 2-4 percében adjuk hozzá a spárgát.
  • Szűrjük le a megfőtt burgonyát és a spárgát; majd azonnal dobjuk jeges vízbe.
  • Tálaláshoz csepegtesse le a burgonyát és a spárgát; törölje szárazra, és ossza szét 4 tányér között.
  • Adjunk hozzá tonhalat, a bébispenótot, paradicsomot és, ha szeretnénk, akkor dobjunk rá pár szem olajbogyót.
  • Locsoljuk meg az öntettel.

Megjegyzés

Tudtad, hogy a spárga a zöldségek királya? Méghozzá azért, mert a hatása az emberi szervezetre hihetetlenül jótékony.
Magyarországon kétféle spárga kapható, a fehér és a zöld. A fehér spárgát bakhátak (föld töltések) alatt termesztik, míg a zöld spárga a föld felett nő. A zöld spárga üdébb, és zamatosabb ízű is, ezért ezt a receptet mi ezzel javasoljuk elkészíteni.
Jó étvágyat!

Tápanyagok

Energia: 265kcal
Kulcsszó diétás recept, Diétás spárga saláta tonhallal, spárga saláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!