A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Közben serpenyőben az olajon pirítsd üvegesre az apróra kockázott vöröshagymát, fokhagymát, majd add hozzá a csirkehúst, és párold fehéredésig. Fűszerezd, sózd.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, és közepes lángon főzd össze.
Pár perc főzés után húzd félre a tűzről.
Közben a cukkiniket vágd vékony szeletekre hosszában (a zöldséghámozó ebben jó segítségedre lehet), sózd és hagyd állni 10 percet. Itasd le róla egy papírtörlővel a nedvességet.
A mozzarellát reszeld le, majd kezd el rétegezni a cukkinit és a húst egy kivajazott jénaiban. Alulra egy réteg cukkinit tegyél. Ezt követi a ragu, majd a sajt. Folytasd tovább a rétegezést, és sajttal zárd a sort.
Süsd meg 200 fokon körülbelül 40 perc alatt. Amikor a teteje már megpirult, és a cukkini pedig megpuhult, vedd ki a sütőből. Mielőtt szeletelnéd, várj egy kicsit, hogy ne essen könnyen szét.