Ez a sült csirkecomb egytálétel egyszerű hozzávalókból percek alatt elkészíthető. A rozmaring gazdag ízt ad neki, a hús pedig tökéletesen párost alkot a zöldségekkel. Diétás és finom! Ráadásul akár cukorbetegek is fogyaszthatják!
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyát, a hagymát, az olajat, a fokhagymát, 3/4 teáskanál sót, 2 teáskanál friss rozmaringot vagy 1/2 teáskanál szárított rozmaringot és 1/2 teáskanál borsot; forgassuk jól össze. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Egy kis tálban keverjük össze a paprikát a maradék sóval, rozmaringgal és borssal. Szórjuk meg a csirkét a fűszerkeverékkel; majd a húst rendezzük el a zöldségeken. Süssük 220 fokon, kb. 35-40 percig. A zöldségek így még nem puhulnak meg teljesen.
Vegyük ki a csirkét egy tálalótálra; tartsuk melegen. A zöldségek tetejére friss spenótot teszünk, és visszahelyezzük a tepsit a sütőbe. Addig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a spenót "megfonnyad", kb 8-10 percig.
Keverjük össze a zöldségeket és tálaljuk a csirkével. Kívánság szerint további friss rozmaringgal és citromszeletekkel.
Jó étvágyat4
Megjegyzés
1 adag tápanyag tartalma: 14 g zsír (3 g telített zsír), 87 mg koleszterin, 597 mg nátrium, 28 g szénhidrát (3 g cukor, 4 g rost), 28 g fehérje.