Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozaton, közben pedig egy evőkanál vajat olvasszunk fel egy nagy serpenyőben. Tegyük hozzá a csíkokra vágott csirkét.
Nyolc percig kavargassuk, majd szedjük ki a serpenyőből, amibe aztán tegyük bele a paprikát és a cukkinit, és időnként megkeverve hagyjuk pirulni 4 percig.
A megpirult cukkini és paprika is mehet utána a csirke mellé pihenni. A serpenyőbe ezután tegyük bele a maradék két evőkanál vajat, keverjük hozzá a lisztet, majd egy perc után adjuk hozzá az alaplevet és a tejet is, és gyakran kevergetve forraljuk fel.
Ezután vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a krémsajtot és a sajt háromnegyedét, valamint sót és borsot.
A csirkés-zöldséges keveréket csöpögtessük le, majd keverjük össze a sajtos mártással. Az egész keveréket tegyük sütőedénybe, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Süssük 20-25 percig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Megjegyzés
Egyszerű, krémes, kiadós és alacsony a szénhidráttartalma, ilyen is lehet a csirke és a cukkini házassága, aminek ráadásul az elkészítése sem bonyolult. A sajtmártásba rejtett zöldségeket ráadásul a gyerekek is biztosan megeszik.