Go Back
+ servings
mandulában sült halfilé tányéron

Mandulás kéregben sült tilápiafilé

Ez a mandulás tilápia az egyik kedvenc vacsoránk! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a hal pedig belül puha, kívül ropogós. Nem is hinnéd, de még azokat is megnyeri, akik egyébként nem szeretik a tipikus halas ízt.
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Teljes Idő 15 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 410 kcal

Hozzávalók
  

  • 120 g aprított mandula, két részre osztva
  • 35 g őrölt lenmag helyettesíthető: teljes kiörlésű liszttel
  • 4 db tilapiafilé
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj helyettesíthető vajjal

Elkészítés
 

  • A mandulát finomra aprítjuk (vagy vásároljunk egyenesen tört mandulát), és a felét összekeverjük az őrölt lenmaggal (vagy liszttel) egy tálban.
  • A halat sózzuk. Én szoktam egy csipetnyi sót tenni a mandulás lenmagkeverékbe is.
  • Öntsük az olívaolajat (vagy a vajat, ha azt használunk) egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Tegyük bele a halat, és süssük mindkét oldalát 4 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Vegyük ki a filéket egy tálra.
  • Öntsük a maradék 1/2 csésze mandulát a serpenyőbe, és gyakori kevergetés mellett süssük kb. 1 percig, vagy amíg megpirul és szépen megbarnul. Vegyük ki a pirított mandulát a serpenyőből, és szórjuk az elkészült halszeletekre. Máris tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ez a recept lehet, hogy úgy néz ki és hangzik, mintha nagyon flancos lenne, de valójában nagyon egyszerű elkészíteni! Csak néhány összetevőre lesz szükséged: szeletelt/aprított mandulára, őrölt lenmagra (vagy bármilyen lisztre), tilápia filére, sóra és olívaolajra, és 15 percre az életedből!
Kezdjük a mandula finomra aprításával (vagy vásárolhatunk előre aprítottat is). Kombináljuk össze a felét az őrölt lenmaggal vagy liszttel egy sekély tálban.
Ezután szórja meg a tilápiafilét sóval. Ezután mindegyiket szórja bele a mandula/lángmag (vagy liszt) keverékbe, amíg egyenletesen be nem vonja.

Tápanyagok

Energia: 410kcal
Kulcsszó mandula, tilápia
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!