Darált marhahúsos karfiolos egytál sok sajttal! - Kiadós vacsi fél óra alatt
A darált marhahús, a karfiol a sajttal együtt egy igazán kiadós hétvégi ragut alkot. Tálaljuk a tetején egy kis tejföllel, úgy még pazarabb! Ha kevés az időd, és keresel valami finomat, akkor ez a Te recepted!
1dbközepes méretű zöld kaliforniai paprika apróra kockákra vágva
0.5kg darált sovány marhahús
1fejkarfiol megtisztítva rózsáira szedve
3gerezdfokhagyma vékonyra szeletelve
1ekchilipor
2tkőrölt kömény
tkszárított oregánó
só, bors ízlés szerint
1dobozdarabolt paradicsom konzerv (kb. 400 g)
400gcheddar sajt
Elkészítés
Helyezd a rácsot a sütő felső harmadába. Melegítsd elő a sütőt grill funkción magas fokozatra.
Melegítsük fel az olajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zöldpaprikát; kevergetve pároljuk, amíg megpuhul, kb. 5 percig.
Adjuk hozzá a marhahúst és a karfiolt; keverjük ezt is össze, és hagyjuk hogy a marhahús kifehéredjen, ami kb. 5-7 perc.
Fűszerezzük: Keverjük bele a fokhagymát, a chiliport, a köményt, az oregánót, a sót és a borsot.
Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot; forraljuk össze, majd lassú tűzön főzzük tovább, időnként megkeverve, amíg kicsit besűrűsödik, és amíg karfiol megpuhul. Vegyük le a tűzről.
A marhahúsos keveréket szórjuk meg a sajttal, és helyezzük a sütőbe grill funkcióra. Süssük, amíg a sajt megolvad rajta, és helyenként megbarnul, azaz 2-3 percig.
Megjegyzés
Ha csíped az erőset, akkor mielőtt sütőbe raknád a sajttal együtt szórhatsz rá pár szelet jalapenjot, de ha nem vagy oda érte, akkor tegyél a végén rá tálaláskor egy evőkanál tejfölt. Mindenhogy isteni lesz!