…kár lenne kihagynod!
Darált marhahúsos karfiolos egytál sok sajttal! – Kiadós vacsi fél óra alatt
A darált marhahús, a karfiol a sajttal együtt egy igazán kiadós hétvégi ragut alkot. Tálaljuk a tetején egy kis tejföllel, úgy még pazarabb! Ha kevés az időd, és keresel valami finomat, akkor ez a Te recepted!
Hozzávalók
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1/2 db vöröshagyma felkockázva
- 1 db közepes méretű zöld kaliforniai paprika apróra kockákra vágva
- 0.5 kg darált sovány marhahús
- 1 fej karfiol megtisztítva rózsáira szedve
- 3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1 ek chilipor
- 2 tk őrölt kömény
- tk szárított oregánó
- só, bors ízlés szerint
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (kb. 400 g)
- 400 g cheddar sajt
Elkészítés
- Helyezd a rácsot a sütő felső harmadába. Melegítsd elő a sütőt grill funkción magas fokozatra.
- Melegítsük fel az olajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zöldpaprikát; kevergetve pároljuk, amíg megpuhul, kb. 5 percig.
- Adjuk hozzá a marhahúst és a karfiolt; keverjük ezt is össze, és hagyjuk hogy a marhahús kifehéredjen, ami kb. 5-7 perc.
- Fűszerezzük: Keverjük bele a fokhagymát, a chiliport, a köményt, az oregánót, a sót és a borsot.
- Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot; forraljuk össze, majd lassú tűzön főzzük tovább, időnként megkeverve, amíg kicsit besűrűsödik, és amíg karfiol megpuhul. Vegyük le a tűzről.
- A marhahúsos keveréket szórjuk meg a sajttal, és helyezzük a sütőbe grill funkcióra. Süssük, amíg a sajt megolvad rajta, és helyenként megbarnul, azaz 2-3 percig.
Megjegyzés
Ha csíped az erőset, akkor mielőtt sütőbe raknád a sajttal együtt szórhatsz rá pár szelet jalapenjot, de ha nem vagy oda érte, akkor tegyél a végén rá tálaláskor egy evőkanál tejfölt. Mindenhogy isteni lesz!
Tápanyagok
Energia: 351kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!