Melegítsük elő a sütőt 220 celsius fokra.
Csöpögtessük le és öblítsük le a csicseriborsót, esetleg papírtörlővel szabadítsuk meg a felesleges nedvességtől, és tegyük félre.
A zabpelyhet konyhai aprítógéppel daráljuk, amíg liszt állagú nem lesz. Öntsük egy külön tálba, és tegyük félre.
Vágjuk durvára a lilahagymát, és a megtisztított fokhagymát. Tegyük őket a konyhai aprítógépbe a korianderrel együtt, és pépesítsük le. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a tahinit, az olívaolajat, a köményt, a koriandert, a sót és a borsot, és dolgozzuk össze. Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet, és pépesítsük tészta állagúra. (Vigyázzunk, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát: azt szeretnénk, ha egyenletes és formázható lenne, egy kis textúrával.)
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztából a kezeddel 12 darab, egyenként kb 1,5 evőkanálnyi golyót formázzunk. Helyezzük a golyókat a tepsire, és kenjük meg a tetejüket olívaolajjal.
Süssük a falafeleket 15 percig, amíg aranybarnára sülnek, majd fordítsuk meg őket, és süssük 10 percig, amíg a másik oldaluk is aranybarnára sül. Hagyjuk legalább 5 percig hűlni fogyasztás előtt. A sült falafelek nagyon jól tárolhatók! Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig, vagy fagyasztva legfeljebb 3 hónapig.
Tálaláshoz helyezzük a zöldségket egy tányérra. A tetejére sült falafelt, reszelt sárgarépát, szeletelt uborkát, szeletelt paradicsomot, szeletelt retket és olivabogyót tegyünk. Ízlés szerint bármilyen szószt is tálalhatunk mellé.
Jó étvágyat!