Mitől lesz ez a legjobb lencseleves, amit valaha próbáltál? Mondjuk úgy, hogy mindenki, aki kóstolta, azonnal elkérte a receptet... és vele együtt a második adagot.
A hagymát és az édeskömény gumóját vágjuk össze apró kockára.
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a sárgarépát is. Majd reszeljük le a fokhagymát, és tegyük félre.
Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és az édesköményt, és pároljuk 6-7 percig, majd jöhet hozzá a sárgarépa, a lencse, a paradicsom konzerv, az alaplé és a víz. Fűszerezzük, és tegyük bele a sót, borsot, oregánót, paprikát
Forraljuk fel, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük 20-25 percig, amíg a lencse teljesen megpuhul.
Végül keverd bele a spenótot és a reszelt fokhagymát, és tálalás előtt hagyd 5 percig pihenni. Kóstold meg, ízesítsd még további sóval és frissen őrölt borssal, ha szükséges. Azonnal tálald. Hűtve legfeljebb 4 napig, fagyasztva pedig 3-4 hónapig tárolható.
Megjegyzés
Ez a vegán, egészséges lencseleves tele van ízekkel, annak ellenére, hogy csak növényekből készült. Míg egyes receptek szalonnát vagy kolbászt használnak, mi úgy gondoljuk, hogy ezt a verziót is érdemes kipróbálni mindenféle hús és tejtermék nélkül. Egy tál finom, melengető leves vacsorára, és egy puha takaró, amibe a kanapén burkolózhatsz - kikapcsolja majd minden gondod.Tápanyag egy adagban: