Ez a sült tilápia az egyik kedvenc vacsora receptünk. Friss, mediterrán stílusú fogás egy adag fokhagymával. Ideális egészséges vacsora, és még lenyűgözően finom is. Ha úgy gondolod, hogy a sült hal már unalmasan hangzik, ez a recept neked való!
Finomra vágott friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius -fokra.
Vágjuk fel a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a citromot.
Tegyük a felaprított zöldségeket és a citromszeleteket egy jénai tálba, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk a feta sajtot a jénaiba.
Itassuk le a vizet a halról. Dörzsöljük be 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a szeleteket a serpenyőbe a zöldségek és a feta tetejére. Szórjuk meg mindkét filét az olasz fűszerekkel majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a füstölt paprikát. Szórjuk rá a kapribogyót.
Tegyük a jénait a sütőbe, és süssük 20-25 percig (a hal vastagságától függően). Tálaláskor távolítsuk el a citromszeleteket, és díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzés
Izgalmas halrecept! Kevesebb mint 30 perc alatt elkészül, és remekül alkalmas hétköznap esti vagy baráti vacsorapartik lenyűgözésére. Egyből favorit lett nálunk.