Go Back
+ servings
Halfilé tányéron koktélparadicsommal

Citrommal, fetával sült tilápia

Ez a sült tilápia az egyik kedvenc vacsora receptünk. Friss, mediterrán stílusú fogás egy adag fokhagymával. Ideális egészséges vacsora, és még lenyűgözően finom is. Ha úgy gondolod, hogy a sült hal már unalmasan hangzik, ez a recept neked való!
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 320 kcal

Hozzávalók
  

  • 0.5 kg koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 db mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 db kisebb citrom, vékonyan felkarikázva
  • 2 ek olívaolaj, elosztva
  • só, bors ízlés szerint
  • 100 g feta sajt
  • 70 dkg tilápia
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 csipet pirospaprika
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 2 ek lecsöpögtetett kapribogyó
  • Finomra vágott friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez.

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius -fokra.
  • Vágjuk fel a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a citromot.
  • Tegyük a felaprított zöldségeket és a citromszeleteket egy jénai tálba, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk a feta sajtot a jénaiba.
  • Itassuk le a vizet a halról. Dörzsöljük be 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a szeleteket a serpenyőbe a zöldségek és a feta tetejére. Szórjuk meg mindkét filét az olasz fűszerekkel majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a füstölt paprikát. Szórjuk rá a kapribogyót.
  • Tegyük a jénait a sütőbe, és süssük 20-25 percig (a hal vastagságától függően). Tálaláskor távolítsuk el a citromszeleteket, és díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés

Izgalmas halrecept! Kevesebb mint 30 perc alatt elkészül, és remekül alkalmas hétköznap esti vagy baráti vacsorapartik lenyűgözésére. Egyből favorit lett nálunk.

Tápanyagok

Energia: 320kcal
Kulcsszó hal, tilápia
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!