Mediterrán ízvilág: Itt a kedvenc tilápia receptünk!

Halfilé tányéron koktélparadicsommal
Halfilé tányéron koktélparadicsommal

Citrommal, fetával sült tilápia

Ez a sült tilápia az egyik kedvenc vacsora receptünk. Friss, mediterrán stílusú fogás egy adag fokhagymával. Ideális egészséges vacsora, és még lenyűgözően finom is. Ha úgy gondolod, hogy a sült hal már unalmasan hangzik, ez a recept neked való!
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 20 perc
Teljes Idő 30 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Kalória / adag 320 kcal

Hozzávalók
  

  • 0.5 kg koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 db mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 db kisebb citrom, vékonyan felkarikázva
  • 2 ek olívaolaj, elosztva
  • só, bors ízlés szerint
  • 100 g feta sajt
  • 70 dkg tilápia
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 csipet pirospaprika
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 2 ek lecsöpögtetett kapribogyó
  • Finomra vágott friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez.

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius -fokra.
  • Vágjuk fel a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a citromot.
  • Tegyük a felaprított zöldségeket és a citromszeleteket egy jénai tálba, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk a feta sajtot a jénaiba.
  • Itassuk le a vizet a halról. Dörzsöljük be 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a szeleteket a serpenyőbe a zöldségek és a feta tetejére. Szórjuk meg mindkét filét az olasz fűszerekkel majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a füstölt paprikát. Szórjuk rá a kapribogyót.
  • Tegyük a jénait a sütőbe, és süssük 20-25 percig (a hal vastagságától függően). Tálaláskor távolítsuk el a citromszeleteket, és díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés

Izgalmas halrecept! Kevesebb mint 30 perc alatt elkészül, és remekül alkalmas hétköznap esti vagy baráti vacsorapartik lenyűgözésére. Egyből favorit lett nálunk.
Kulcsszó hal, tilápia

Ezek is érdekelhetnek: