Főzés nélküli zabkása - ez tényleg 2 perc alatt kész!
Ez az egészséges, főzés nélküli reggeli percek alatt összeállítható, és akár a hét többi napján is előkapható a hűtőből. A fahéjas ízvilággal megfűszerezett finom vegán zabkását friss vagy fagyasztott gyümölccsel, diófélékkel, magvakkal is készíthetjük. Mindent rászórhatsz, ami csak a kedvenced.
600mlcukrozatlan növényi tej, például mandula- vagy kókusztej.
6tkbarna cukor
1tkvanilia aroma
1tk őrölt fahéj
csipetnyi só
Elkészítés
Keverjük össze a zabot, a tejet, a barna cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban. Osszuk szét öt darab 250ml-es befőttes üvegbe. Csavarjuk rá a fedelet, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára vagy akár 5 napra is.
Tálaláskor mehetnek rá a banán, vagy magvak, bogyós gyümölcs, cukrozatlan mogyorókrém, lenmag, chia mag, aszalt gyümölcs vagy bármi egyéb, ami kedvedre való.
Megjegyzés
Tippek: A cöliákiában vagy gluténérzékenységben szenvedőknek a "gluténmentes" címkével ellátott zabot kell használniuk, mivel a zab gyakran keresztfertőzött búzával és árpával.Annak elkerülése érdekében, hogy helyenként felbukkanjon benne egy-egy "nyers" zab, győződj meg róla, hogy a zab teljesen elmerült a tejben, mielőtt a hűtőbe teszed.Én szeretek csatos üveget használni, hogy tutira ne folyjon ki a táskámban a tej, de egy jók záródó befőttes üveg is tökéletes.