Go Back
+ servings
saláta lazaccal tányéron megterített asztalon

Szuperfood saláta lazaccal és krémes fokhagymás öntettel

Könnyű és egészséges, fehérjében gazdag vacsora ötlet. Készítsd el percek alatt, hogy élvezhesd a színes salátát omlós lazaccal és egy csepp krémes öntettel.
Még nincs értékelés
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 10 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 409 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg ¼ lazacfilé
  • 120 g zsírszegény natúr joghurt
  • 60 g majonéz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 ek apróra vágott friss metélőhagyma
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 500 g apróra vágott fodros kel vagy spenót
  • 140 g apróra vágott brokkoli
  • 180 g apróra vágott vöröskáposzta
  • 300 g finomra vágott sárgarépa
  • 70 g napraforgómag, pirítva

Elkészítés
 

  • Helyezd a rácsot a sütő felső harmadába. Melegítsd elő a sütőt magas fokozatra. Béleljünk ki egy tepsit fóliával.
  • Helyezd a lazacot a fóliával előkészített tepsire, a bőrével lefelé. Helyezd a tepsit a felső rácsra, és félidőben fordíts egyet a sütőn, hogy a lazac egyenletesen átsüljön, kb. 8-12 percig. Vágd fel 4 részre.
  • Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a parmezánt, a petrezselymet, a metélőhagymát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a borsot.
  • Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a felaprított fodros kelt, a brokkolit, a káposztát, a sárgarépát és a napraforgómagot. Adjuk hozzá az öntet 3/4-ét , és alaposan forgassuk össze. Osszuk szét a salátát 4 tányér között, és mindegyik tetejére tegyünk egy-egy szelet lazacot és kb. 1 evőkanálnyi maradék öntetet.

Tápanyagok

Energia: 409kcal
Kulcsszó lazac, saláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!