Ennél nincs lightosabb vacsi: lazac és roppanós szuperfood sali!

saláta lazaccal tányéron megterített asztalon
saláta lazaccal tányéron megterített asztalon

Szuperfood saláta lazaccal és krémes fokhagymás öntettel

Könnyű és egészséges, fehérjében gazdag vacsora ötlet. Készítsd el percek alatt, hogy élvezhesd a színes salátát omlós lazaccal és egy csepp krémes öntettel.
Még nincs értékelés
Előkészítés 20 perc
Főzési idő 10 perc
Teljes Idő 30 perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 409 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg ¼ lazacfilé
  • 120 g zsírszegény natúr joghurt
  • 60 g majonéz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 ek apróra vágott friss metélőhagyma
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 500 g apróra vágott fodros kel vagy spenót
  • 140 g apróra vágott brokkoli
  • 180 g apróra vágott vöröskáposzta
  • 300 g finomra vágott sárgarépa
  • 70 g napraforgómag, pirítva

Elkészítés
 

  • Helyezd a rácsot a sütő felső harmadába. Melegítsd elő a sütőt magas fokozatra. Béleljünk ki egy tepsit fóliával.
  • Helyezd a lazacot a fóliával előkészített tepsire, a bőrével lefelé. Helyezd a tepsit a felső rácsra, és félidőben fordíts egyet a sütőn, hogy a lazac egyenletesen átsüljön, kb. 8-12 percig. Vágd fel 4 részre.
  • Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a parmezánt, a petrezselymet, a metélőhagymát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a borsot.
  • Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a felaprított fodros kelt, a brokkolit, a káposztát, a sárgarépát és a napraforgómagot. Adjuk hozzá az öntet 3/4-ét , és alaposan forgassuk össze. Osszuk szét a salátát 4 tányér között, és mindegyik tetejére tegyünk egy-egy szelet lazacot és kb. 1 evőkanálnyi maradék öntetet.

Tápanyagok

Energia: 409kcal
Kulcsszó lazac, saláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: