Az olajbogyó, az uborka, a sült pirospaprika és a fűszerek varázslatosan egyesülnek ebben az egészséges csirkés quinoa tál receptben. Szénhidrátszegény, egészséges, és tápláló vacsi lehet.
Helyezz egy rácsot a sütő felső harmadába; melegítsd elő a sütőt, állítsd magas fokozatra. Tegyél sütőpapírt a tepsibe.
Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és helyezd az előkészített tepsibe. Egyszer megfordítva süsd kb. 20-25 percig. Tedd át a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és szeleteld fel.
Pirospaprikaszósz elkészítése: Tedd a paprikát, a mandulát, 2 evőkanál olajat, a fokhagymát, a paprikát, a köményt és az őrölt pirospaprikát konyhai robotgépbe. Pürésítsük, amíg viszonylag sima nem lesz.
Keverd össze a quinoát, az olajbogyót, a lilahagymát és a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes tálban.
A tálaláshoz szedd szét 4 tányérra a quinoakeveréket , és a tetejére helyezz egyenlő mennyiségű uborkát, csirkét és pirospaprikás szószt. Add hozzá még a feta sajtot és díszítsd petrezselyemmel.