Quinoa csirke tál

Quinoa csirke tál olajbogyóval és uborkával

Az olajbogyó, az uborka, a sült pirospaprika és a fűszerek varázslatosan egyesülnek ebben az egészséges csirkés quinoa tál receptben. Szénhidrátszegény, egészséges, és tápláló vacsi lehet.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 519 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg csirkemell filé
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 g darált mandula
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk paprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 360 g főtt quiona
  • 45 g olajbogyó apróra vágva
  • 10 g finomra vágott lilahagyma
  • 120 g uborka kockára vágva
  • 40 g morzsolt feta sajt
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 50 g sült kápiapaprika (üveges sült paprikával helyettesíthető)

Elkészítés
 

  • Helyezz egy rácsot a sütő felső harmadába; melegítsd elő a sütőt, állítsd magas fokozatra. Tegyél sütőpapírt a tepsibe.
  • Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és helyezd az előkészített tepsibe. Egyszer megfordítva süsd kb. 20-25 percig. Tedd át a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és szeleteld fel.
  • Pirospaprikaszósz elkészítése: Tedd a paprikát, a mandulát, 2 evőkanál olajat, a fokhagymát, a paprikát, a köményt és az őrölt pirospaprikát konyhai robotgépbe. Pürésítsük, amíg viszonylag sima nem lesz.
  • Keverd össze a quinoát, az olajbogyót, a lilahagymát és a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes tálban.
  • A tálaláshoz szedd szét 4 tányérra a quinoakeveréket , és a tetejére helyezz egyenlő mennyiségű uborkát, csirkét és pirospaprikás szószt. Add hozzá még a feta sajtot és díszítsd petrezselyemmel.

Tápanyagok

Energia: 519kcal
Kulcsszó csirke, quinoa
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: