Ebben a csirkés, spárgás és zöldséges ételhez csak pár dologra lesz szükségünk, hogy gyorsan elkészítsük a vacsorát. A csirkét ha vékonyra klopfolod gyorsan megsül a sárgarépa és a burgonya mellett, a spárga pedig tökéletesen kiegészíti az ételt.
250gcsirkemell, keresztben félbevágva (kb. 2 db nagyobb csirkemell)
230gburgonya hosszában félbevágva
170gsárgarépa átlósan 1 hüvelykes darabokra vágva
3ekolívaolaj, elosztva
2tkőrölt koriander, elosztva
só, bors ízlés szerint
2ekcitromlé
2ekapróra vágott vöröshagyma (kb. 20 g)
1ekdijoni mustár
2tkméz
450gfriss spárga, vágva
1csokorfriss petrezselyem felaprítva
1ekapróra vágott friss kapor
citromkarikák
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Tedd a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és fedd le fóliával
Egy húsklopfolóval egyenletes vastagságúra klopfold a csirkemellett.
Helyezd rá a tepsi egyik oldalára a húst, a felszeletelt burgonyát és a sárgarépát pedig egy rétegben a tepsi másik felére rendezd el.
Locsold meg a csirkét és a zöldségeket 1 evőkanál olajjal; szórd meg 1 teáskanál korianderrel, sózd és borsozd.
Süsd 15 percig.
Közben egy kis tálban keverj össze a citromlevet, a vöröshagymát, a mustárt, a mézet és a maradék 2 evőkanál olajat, 1 teáskanál koriandert, pici sót és borsot.
Vedd ki a serpenyőt a sütőből; kapcsoljuk a sütőt grillezésre.( ha nincs ilyen funkció, akkor alsó felső sütés is kiválóan működik erre az esetre.)
Kicsit keverd át a burgonyás-répás keveréket; és rendezd a spárgát is a serpenyő közepére.
A citromlés-mustáros keveréket egyenletesen kanalazd a csirkére és a zöldségekre.
Süsd addig, amíg a csirke és a zöldségek enyhén meg megbarnulnak, a spárga puha és ropogós lesz, kb még 10 percig.
Vedd ki a sütőből; szórd meg egyenletesen aprított petrezselyemmel és kaporral. Citromszeletekkel tálald.
Megjegyzés
A spárga a tavaszi időszak kedvenc csemegéje. Nem csak finom, de jó hatással van az emésztésre is. A csirke (és a maga a zöldség-ágy is) a kellemes citromos öntettel egyszerűen elkészíthető, mégis ad az egész ételnek egy kis csavart.