Ez egy gyorsan elkészíthető étel, amely ropogós bundával teszi ellenállhatatlanná a pulykamell tallérokat. A pulykahús mellé egy egyszerű paradicsomsaláta tökéletes párosítás.
1dbközepes méretű zöldpaprika és/vagy sárga paprika
1dbzellerszár aprítva/szeletelve
15glilahagyma aprítva vagy karikázva
1csokorfriss bazsalikomlevél
Pulykához
1dbtojás
2evőkanálcitromlé
120gpanko morzsa
120greszelt parmezán
75gapróra vágott vagy darált dió
600gpulykamell filé
só, bors
3-4evőkanálolívaolaj
Elkészítés
Saláta
Egyszerűen aprítsd fel tetszőleges méretűre és keverd össze a saláta hozzávalóit.
Pulyka panírozása és kisütése
A tojást verjük fel és keverjük bele a citromlevet
Egy másik tálban keverjük össze a morzsát, a sajtot, a fűszereket és a diót.
A pulykamell filét vágjuk ujjnyi vastag szeletekre majd klopfoljuk fele vastagságúra. Panírozzuk be.
Kis serpenyőben az olajon süssük a pulykatallérok mindkét oldalát oldalanként 3-4 percig
Jó étvágyat!
Megjegyzés
Tápanyag információk (adagonként):351 kalória, 21 g zsír (3 g telített zsír), 68 mg koleszterin, 458 mg nátrium, 13 g szénhidrát (4 g cukor, 2 g rost), 29 g fehérje.