pulykamell panko morzsában paradicsomsalátával

Fitt pulyka filé panko morzsában, paradicsomsalátával

Ez egy gyorsan elkészíthető étel, amely ropogós bundával teszi ellenállhatatlanná a pulykamell tallérokat. A pulykahús mellé egy egyszerű paradicsomsaláta tökéletes párosítás.
Még nincs értékelés
Előkészítés 30 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 45 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 351 kcal

Hozzávalók
  

Salátához

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet (opcionális)
  • 1/4 teáskanál szárított oregánó
  • csipet
  • 1 db közepes méretű zöldpaprika és/vagy sárga paprika
  • 1 db zellerszár aprítva/szeletelve
  • 15 g lilahagyma aprítva vagy karikázva
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél

Pulykához

  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 120 g panko morzsa
  • 120 g reszelt parmezán
  • 75 g apróra vágott vagy darált dió
  • 600 g pulykamell filé
  • só, bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
 

Saláta

  • Egyszerűen aprítsd fel tetszőleges méretűre és keverd össze a saláta hozzávalóit.

Pulyka panírozása és kisütése

  • A tojást verjük fel és keverjük bele a citromlevet
  • Egy másik tálban keverjük össze a morzsát, a sajtot, a fűszereket és a diót.
  • A pulykamell filét vágjuk ujjnyi vastag szeletekre majd klopfoljuk fele vastagságúra. Panírozzuk be.
  • Kis serpenyőben az olajon süssük a pulykatallérok mindkét oldalát oldalanként 3-4 percig
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

Tápanyag információk (adagonként):
351 kalória,
21 g zsír (3 g telített zsír),
68 mg koleszterin,
458 mg nátrium,
13 g szénhidrát (4 g cukor, 2 g rost),
29 g fehérje.

Tápanyagok

Energia: 351kcal
Kulcsszó pulyaételek, pulyka
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: