Fitt pulyka filé panko morzsában, paradicsomsalátával
Ez egy gyorsan elkészíthető étel, amely ropogós bundával teszi ellenállhatatlanná a pulykamell tallérokat. A pulykahús mellé egy egyszerű paradicsomsaláta tökéletes párosítás.
Hozzávalók
Salátához
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet (opcionális)
- 1/4 teáskanál szárított oregánó
- csipet só
- 1 db közepes méretű zöldpaprika és/vagy sárga paprika
- 1 db zellerszár aprítva/szeletelve
- 15 g lilahagyma aprítva vagy karikázva
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
Pulykához
- 1 db tojás
- 2 evőkanál citromlé
- 120 g panko morzsa
- 120 g reszelt parmezán
- 75 g apróra vágott vagy darált dió
- 600 g pulykamell filé
- só, bors
- 3-4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Saláta
- Egyszerűen aprítsd fel tetszőleges méretűre és keverd össze a saláta hozzávalóit.
Pulyka panírozása és kisütése
- A tojást verjük fel és keverjük bele a citromlevet
- Egy másik tálban keverjük össze a morzsát, a sajtot, a fűszereket és a diót.
- A pulykamell filét vágjuk ujjnyi vastag szeletekre majd klopfoljuk fele vastagságúra. Panírozzuk be.
- Kis serpenyőben az olajon süssük a pulykatallérok mindkét oldalát oldalanként 3-4 percig
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
Tápanyag információk (adagonként):
351 kalória,
21 g zsír (3 g telített zsír),
68 mg koleszterin,
458 mg nátrium,
13 g szénhidrát (4 g cukor, 2 g rost),
29 g fehérje.
21 g zsír (3 g telített zsír),
68 mg koleszterin,
458 mg nátrium,
13 g szénhidrát (4 g cukor, 2 g rost),
29 g fehérje.
Tápanyagok
Energia: 351kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!