Ez a leves az év bármely szakában elkészíthető. A legjobb persze friss hozzávalókból megfőzni, de ha éppen nem kapható friss zöldbab, a fagyasztott bab és a paradicsomkonzerv is tökéletesen megfelel. Meleg kenyérszeletekkel tálalva ez a leves teljes értékű étkezés. (persze figyelj ebben az esetben a szénhidrátra)
450gfriss zöldbab, 2,5 cm-es darabokra vágva(fagyasztott is megteszi)
600gparadicsom, aprítva
friss bazsalikomlevél aprítva(vagy szárított is jó)
só, bors
alaplé vagy leveskocka az alapléhez
Elkészítés
Egy serpenyőben 5 percig párold a hagymát és a sárgarépát a vajban.
Készíts alaplevet ( zöldség vagy hús), ebben keverd össze a fentieket, a babot és a fokhagymát majd forrald fel, és alacsonyabb fokozaton lefedve párold 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Keverd hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Tegyél rá fedőt és párold még 5 - 10 percig.
Jó étvágyat!
Megjegyzés
A leves mindig is szerves része lesz az ebédnek. Ezt a zöldségekben gazdag előételt pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Új kedvence lesz a hétvégi családi ebédeknek!