Paradicsomos zöldbab leves

Paradicsomos zöldbab leves

Ez a leves az év bármely szakában elkészíthető. A legjobb persze friss hozzávalókból megfőzni, de ha éppen nem kapható friss zöldbab, a fagyasztott bab és a paradicsomkonzerv is tökéletesen megfelel. Meleg kenyérszeletekkel tálalva ez a leves teljes értékű étkezés. (persze figyelj ebben az esetben a szénhidrátra)
5 from 1 vote
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Teljes Idő 45 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 9
Energia 59 kcal

Hozzávalók
  

  • 130 g apróra vágott hagyma
  • 130 g apróra vágott sárgarépa
  • 2 tk vaj
  • 450 g friss zöldbab, 2,5 cm-es darabokra vágva (fagyasztott is megteszi)
  • 600 g paradicsom, aprítva
  • friss bazsalikomlevél aprítva (vagy szárított is jó)
  • só, bors
  • alaplé vagy leveskocka az alapléhez

Elkészítés
 

  • Egy serpenyőben 5 percig párold a hagymát és a sárgarépát a vajban.
  • Készíts alaplevet ( zöldség vagy hús), ebben keverd össze a fentieket, a babot és a fokhagymát majd forrald fel, és alacsonyabb fokozaton lefedve párold 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Keverd hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Tegyél rá fedőt és párold még 5 – 10 percig.
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

A leves mindig is szerves része lesz az ebédnek. Ezt a zöldségekben gazdag előételt pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Új kedvence lesz a hétvégi családi ebédeknek!

Tápanyagok

Energia: 59kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 4gZsír: 1gTelített zsír: 1gKoleszterin: 1mgRost: 3gCukor: 5g
Kulcsszó Paradicsomos zöldbab leves recept
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: