málnalekvár

10 perces chia magos gyümölcslekvár

Ez a 10 perces chia magos lekvár recept az egyik kedvencem!!! Szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, chia-val sűrített, finom, tiszta gyümölcslekvár. (Nem kell a töménytelen cukor, így is mennyei lesz, majd meglátod!) Szinte bármilyen gyümölcsből készítheted, és amíg a kávét főzöd reggel, ezzel is elkészülsz.
Még nincs értékelés
Előkészítés 1 minute
Főzési idő 9 minutes
Teljes Idő 10 minutes
Fogás Breakfast, Dessert, Reggeli, Snack
Étrend Diétás receptek
Adag 1 üveg
Energia 250 kcal

Hozzávalók
  

  • 250 g fagyasztott vagy friss gyümölcs (én málnával szeretem legjobban)
  • 2 ek chia mag
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek méz, juharszirup opcionális

Elkészítés
 

  • Melegítsd a gyümölcsöt egy kis lábasban közepesen magas hőfokon, időnként megkeverve, amíg a gyümölcs átmelegszik, és elkezd szétesni. Egy kanál (vagy villa, ill. krumplinyomó) segítségével pépesítsd a gyümölcsöt a kívánt állagúra. (én szeretem, ha nagyobb darabok is maradnak benne a gyümölcsből.)
  • Keverd bele a chia magot és a citromlevet. Ezután kóstold meg, és keverd bele az édesítőszert, ha szükséges. (a savanykás gyümölcsökhöz azért jól jöhet egy kis édesítő)
  • Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig (a lekvár besűrűsödik majd, ahogy hűl).
  • Keverd meg még egyszer alaposan a lekvárt. Ezután azonnal tálald, vagy tedd át egy lezárt edénybe, és tedd a hűtőbe. (Hűtőben egyébként 1 hétig eláll.)

Megjegyzés

Miért szeretjük a chia magos lekvárt? Egyszerűen mert finom.  A bolti lekvároktól (ami édesítőszeres) gyakran hosszú ideig fájt a hasam, de ettől még egyszer sem volt bajom! Semmit nem kell használnod hozzá, ami nem természetes összetevő. Ha szereted a lekvárt, de az egyszerűség híve vagy, akkor ez a recept neked való.  Fűszerként adhatsz hozzá még egy csipetnyi fahéjat, gyömbért, szerecsendiót stb.

Tápanyagok

Serving: 285gEnergia: 250kcal
Kulcsszó chia, chiamag, lekvár
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: