A legjobb burrito recept, amely baconnel vagy diétás verzióban csirkemellsonkával is készülhet. Ez egy ízletes, tápláló reggeli, amit akár magaddal is vihetsz.
250gszeletelt bacon - mindegyik szelet 4 részre vágva
1dbkis fej vöröshagyma aprítva
5dbtojás
130gfekete bab konzerv átöblítveopcionális
120greszelt cheddar sajt
6dbteljes kiörlésű tortilla
50gsalsa szószopcionális
1/2dbavokádó vékonyra szeletelve
Elkészítés
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt. Tegyük a szalonnadarabokat a forró serpenyőbe, és mindkét oldalukon 2-3 percig pirítsuk, amíg aranybarnára sül.
Amíg a szalonna sül, a tojásokat felütjük egy nagyobb tálban, és villával felverjük, mintha rántottát készítenénk.
Ha a szalonna megsült, szedjük ki a szalonnazsír nagy részét a serpenyőből. Hagyjunk a serpenyőben annyi szalonnazsírt, hogy a hagymát/tojást meg tudjunk pirítani rajta (kb. egy evőkanálnyit).
Adjuk hozzá a hagymát a szalonnazsírhoz, és pároljuk 3-5 percig, amíg kissé áttetszővé válik.
Borítsuk a rántottát is a serpenyőbe, és süssük tovább 3-5 percig.
Ha a tojás félig megsült, keverjük bele a fekete babot is, hogy a maradék hőtől felmelegedjen.
Dobjuk a tojásra a szalonnát, a sajtot és állítsuk össze a burritókat, majd óvatosan tekerjük fel, mint a palacsintatésztát.
Mi szeretünk egy kis csípős szószt csöpögtetni a burritóra evés közben, de ez el is hanyagolható.
Megjegyzés
Finom, egyszerű, fehérjedús finomság és könnyen elkészíthető - ezek a szalonnás reggeli burritók nálatok is az imádott reggelik közé fognak tartozni!