Go Back
+ servings
barna rizs rizottó tányéron

Krémes barna rizs rizottó

Készíts krémes és finom barna rizs rizottót egyszerűen, mindössze pár perc alatt. Ez egy finom és egészséges recept, amit az egész család szeretni fog.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 24 minutes
Pihentetési idő 30 minutes
Teljes Idő 1 hour 4 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 311 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 ek olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 280 g barnarizs (rövid szemű)
  • 2 ek vaj
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 70 g fagyasztott borsó opcionális
  • 3,5 dl zöldségleves alaplé

Elkészítés
 

  • Serpenyőben melegítsd fel az olajat és add hozzá a hagymát. Párold 2-3 percig, amíg áttetszővé válik.
  • Add hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet és egy csipet sót. Keverd át az olajon, amíg a fokhagyma illatozni kezd.
  • Jöhet bele a rizs is, pirítsuk össze az egészet körülbelül egy percig.
  • Adjuk hozzá a bort, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a bor nagyrészt el nem párolog.
  • Adjuk hozzá a zöldséglevest, és jól keverjük össze.
  • Fedd le az edényt, és lassú tűzön főzd a rizst kb. 25 percet. (rizsfajtától függően változhat a főzési idő) Mehet bele a fagyasztott zöldborsó is, amennyiben használsz a recepthez.
  • Amikor a főzés befejeződött, hagyd rajta még a fedőt, hogy a maradék folyadékot még felszívja a rizs.
  • Vegye le a fedőt, és add hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Keverd össze 1-2 percig, hogy krémes állagú legyen.

Megjegyzés

Tippek: Ha a főzés befejeztével a rizottó túl folyósnak tűnik, tedd vissza a fedőt, és várj 5-10 percet, amíg az összes folyadék felszívódik.
Ha a rizottó viszont túl sűrű, akkor apránként adj hozzá további zöldséglevest, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Tápanyagok

Energia: 311kcal
Kulcsszó rizotto
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!