Krémes barna rizs rizottó
Készíts krémes és finom barna rizs rizottót egyszerűen, mindössze pár perc alatt. Ez egy finom és egészséges recept, amit az egész család szeretni fog.
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 db közepes vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 tk szárított kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 280 g barnarizs (rövid szemű)
- 2 ek vaj
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 70 g fagyasztott borsó opcionális
- 3,5 dl zöldségleves alaplé
Elkészítés
- Serpenyőben melegítsd fel az olajat és add hozzá a hagymát. Párold 2-3 percig, amíg áttetszővé válik.
- Add hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet és egy csipet sót. Keverd át az olajon, amíg a fokhagyma illatozni kezd.
- Jöhet bele a rizs is, pirítsuk össze az egészet körülbelül egy percig.
- Adjuk hozzá a bort, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a bor nagyrészt el nem párolog.
- Adjuk hozzá a zöldséglevest, és jól keverjük össze.
- Fedd le az edényt, és lassú tűzön főzd a rizst kb. 25 percet. (rizsfajtától függően változhat a főzési idő) Mehet bele a fagyasztott zöldborsó is, amennyiben használsz a recepthez.
- Amikor a főzés befejeződött, hagyd rajta még a fedőt, hogy a maradék folyadékot még felszívja a rizs.
- Vegye le a fedőt, és add hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Keverd össze 1-2 percig, hogy krémes állagú legyen.
Megjegyzés
Tippek: Ha a főzés befejeztével a rizottó túl folyósnak tűnik, tedd vissza a fedőt, és várj 5-10 percet, amíg az összes folyadék felszívódik.
Ha a rizottó viszont túl sűrű, akkor apránként adj hozzá további zöldséglevest, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Ha a rizottó viszont túl sűrű, akkor apránként adj hozzá további zöldséglevest, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Tápanyagok
Energia: 311kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!