Go Back
+ servings
Paradicsomos rakott padlizsán

Paradicsomos rakott padlizsán

Ebben a különleges receptben egy panírozott, rakott padlizsánt készítünk, paradicsommal és a telejére rásütött mozzarellával. Hát nekem már ennyitől is összefutott a nyál a számban...
5 from 1 vote
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 25 minutes
Teljes Idő 45 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek, Mediterrán diéta, Vegetáriánus
Adag 6
Energia 245 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 db tojás
  • 2-3 evőkanál víz
  • 120 g panko zsemlemorzsa
  • 180 g reszelt parmezán
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1/2 teáskanál
  • 1/2 teáskanál őrölt feketebors
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 700 g paradicsomszósz (passata)
  • 2 csokor friss bazsalikomlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g mozzarella sajt

Elkészítés
 

  • Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 200 C-fokra, amíg előkészítjük a hozzávalókat
  • A padlizsánt vágjuk kb 1cm-es karikákra

Panír előkészítése

  • egy tálban a 2 tojásfehérjéhez adjunk vizet, keverjük össze
  • egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, sót és borsot

Panírozás és sütés

  • Panírozzuk be a padlizsán korongokat a tojásfehérjében majd forgassuk meg a panírban. tegyük egy picit megolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük kb 30 percig (félidőben fordítsuk meg a korongokat, közben elkészítjük a paradicsomszószt...

Paradicsomszósz

  • Keverjük össze a paradicsomszószt a bazsalikommal, a fokhagymával, pirospaprikával és az olasz fűszerrel.

Összeállítás és sütés

  • Egy sütőedény aljába tegyünk a paradicsomszószból egy merőkanálnyit
  • rétegezzünk rá a már megsült padlizsán korongokból egy réteget, majd mehet rá újabb kanál paradicsomszósz. Ennek a tetejére szorjunk egy réteg mozzarella sajtot. Ezután újabb réteg padlizsán következik. Oszlassuk szét a tetején a maradék paradicsomszószt, és a tetejére mehet még a maradék mozzarella és parmezán
  • Süssük 15-20 percig még a sajt szépen aranybarnára sül a tetején.
  • Friss bazsalikomlevéllel tálalhatjuk
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

A lasagnera emlékeztető panírozott padlizsán parmezánnal és mozarellával...és ínycsiklandozó fűszeres paradicsomszósszal....én szerintem kár ezt végig olvasni inkább álljunk neki a receptnek!

Tápanyagok

Energia: 245kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 14gZsír: 9gTelített zsír: 4gKoleszterin: 83mgSodium: 553mgPotassium: 761mgRost: 6gCukor: 9gVitamin A: 1225IUVitamin C: 45mgIron: 2mg
Kulcsszó padlizsán, vegetáriánus
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!