Csak azért, mert figyelsz a szénhidrátokra, még nem jelenti azt, hogy nem ehetsz klasszikus reggeli süteményt. Egy kis csavarral be tudjuk építeni az étrendedbe, úgy, hogy a fogyókúrás célod sem sérül.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 12 db-os muffinformát fújjunk be főzőspray segítségével olajjal.
Szitáljuk át egy tálba a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az áfonyát, és forgassuk össze. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a barna cukrot, az olajat és a vaníliát.
Öntsük a folyékony hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat, dolgozzuk jól össze a két keveréket, amíg összeáll. Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinformák között.
Süssük a muffinokat addig, amíg a széleik enyhén megbarnulnak, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, kb. 20-25 percig. Hagyjuk hűlni a tepsiben egy rácson 20 percig. Egy késsel futtassuk körbe a széleken, és vegyük ki a formából, hogy teljesen kihűljön.
Megjegyzés
Tipp: A teljes kiőrlésű liszt helyett a mandula- és kókuszlisztek teszik ezeket a muffinokat pihepuhaakká, miközben csökkentik a szénhidráttartalmat. Egy kis barna cukor tompítja a friss áfonya savanyúságát.