áfonyás muffinok asztalon

Low-Carb Áfonyás Muffin

Csak azért, mert figyelsz a szénhidrátokra, még nem jelenti azt, hogy nem ehetsz klasszikus reggeli süteményt. Egy kis csavarral be tudjuk építeni az étrendedbe, úgy, hogy a fogyókúrás célod sem sérül.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 45 minutes
Teljes Idő 1 hour
Fogás Dessert
Étrend Diétás receptek
Adag 12
Energia 204 kcal

Hozzávalók
  

  • 170 g mandulaliszt
  • 30 g kókuszliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk
  • 200 g áfonya
  • 3 db nagyobb tojás
  • 120 g csökkentett zsírtartalmú tej
  • 70 g világos barna cukor
  • 1 ½ tk vanília aroma
  • 50 g avokádó olaj (vagy mandulaolaj)

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 12 db-os muffinformát fújjunk be főzőspray segítségével olajjal.
  • Szitáljuk át egy tálba a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az áfonyát, és forgassuk össze. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a barna cukrot, az olajat és a vaníliát.
  • Öntsük a folyékony hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat, dolgozzuk jól össze a két keveréket, amíg összeáll. Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinformák között.
  • Süssük a muffinokat addig, amíg a széleik enyhén megbarnulnak, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, kb. 20-25 percig. Hagyjuk hűlni a tepsiben egy rácson 20 percig. Egy késsel futtassuk körbe a széleken, és vegyük ki a formából, hogy teljesen kihűljön.

Megjegyzés

Tipp: A teljes kiőrlésű liszt helyett a mandula- és kókuszlisztek teszik ezeket a muffinokat pihepuhaakká, miközben csökkentik a szénhidráttartalmat. Egy kis barna cukor tompítja a friss áfonya savanyúságát.

Tápanyagok

Energia: 204kcal
Kulcsszó áfonya, muffin
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: