A sárgarépás-gyömbéres lencseleves egy ízletes leves, amely tele van szívbarát tápanyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel, ráadásul vegán és gluténmentes. Tökéletes választás ebédre előételnek, vagy akár vacsorára önmagában.
Készítsd elő a zöldségeket. tisztítsd meg és kockázd fel a hagymát, a répát és a fokhagymát.
Alaposan mosd meg a vörös lencsét, és tedd egy szűrőbe vagy szitába.
Az olíva olajon dinszteld meg a sárgarépát és hagymát
Add hozzá a felaprított fokhagymát, az őrölt gyömbért és a kurkumát, és keverd/párold össze további pár percig
Add hozzá a vörös lencsét, az őrölt lenmagot, a vizet és az alaplevet, majd forrás után lassú tűzön főzd 20-30 percig amig a zöldségek mind megpuhulnak.
Végül vedd le az edényt a tűzről, és egy botmixerrell pürésítsd a levest, amíg sima, pürés állagú nem lesz.
Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ha van tökéletes étel, ami átfedés a nyár és az ősz között az ez a leves. Színében tökéletes Ősz, viszont ízében felsejlik a Nyár harmóniája!