Sárgarépás gyömbéres lencse krémleves
A sárgarépás-gyömbéres lencseleves egy ízletes leves, amely tele van szívbarát tápanyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel, ráadásul vegán és gluténmentes. Tökéletes választás ebédre előételnek, vagy akár vacsorára önmagában.
Eszközök
- 1 Botmixer
Hozzávalók
- 4 db nagy sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 200 g száraz vörös lencse
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 950 ml víz
- 450 ml húsleves alaplé
Elkészítés
- Készítsd elő a zöldségeket. tisztítsd meg és kockázd fel a hagymát, a répát és a fokhagymát.
- Alaposan mosd meg a vörös lencsét, és tedd egy szűrőbe vagy szitába.
- Az olíva olajon dinszteld meg a sárgarépát és hagymát
- Add hozzá a felaprított fokhagymát, az őrölt gyömbért és a kurkumát, és keverd/párold össze további pár percig
- Add hozzá a vörös lencsét, az őrölt lenmagot, a vizet és az alaplevet, majd forrás után lassú tűzön főzd 20-30 percig amig a zöldségek mind megpuhulnak.
- Végül vedd le az edényt a tűzről, és egy botmixerrell pürésítsd a levest, amíg sima, pürés állagú nem lesz.
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ha van tökéletes étel, ami átfedés a nyár és az ősz között az ez a leves. Színében tökéletes Ősz, viszont ízében felsejlik a Nyár harmóniája!
Tápanyagok
Energia: 285kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 16gZsír: 6gTelített zsír: 1gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 3gSodium: 100mgPotassium: 872mgRost: 17gCukor: 8gVitamin A: 10209IUVitamin C: 10mgCalcium: 86mgIron: 4mg
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!