Sárgarépás gyömbéres lencse krémleves

Sárgarépás gyömbéres lencse krémleves

A sárgarépás-gyömbéres lencseleves egy ízletes leves, amely tele van szívbarát tápanyagokkal, rostokkal és növényi fehérjékkel, ráadásul vegán és gluténmentes. Tökéletes választás ebédre előételnek, vagy akár vacsorára önmagában.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Teljes Idő 40 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 285 kcal

Eszközök

  • 1 Botmixer

Hozzávalók
  

  • 4 db nagy sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 200 g száraz vörös lencse
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 950 ml víz
  • 450 ml húsleves alaplé

Elkészítés
 

  • Készítsd elő a zöldségeket. tisztítsd meg és kockázd fel a hagymát, a répát és a fokhagymát.
  • Alaposan mosd meg a vörös lencsét, és tedd egy szűrőbe vagy szitába.
  • Az olíva olajon dinszteld meg a sárgarépát és hagymát
  • Add hozzá a felaprított fokhagymát, az őrölt gyömbért és a kurkumát, és keverd/párold össze további pár percig
  • Add hozzá a vörös lencsét, az őrölt lenmagot, a vizet és az alaplevet, majd forrás után lassú tűzön főzd 20-30 percig amig a zöldségek mind megpuhulnak.
  • Végül vedd le az edényt a tűzről, és egy botmixerrell pürésítsd a levest, amíg sima, pürés állagú nem lesz.
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha van tökéletes étel, ami átfedés a nyár és az ősz között az ez a leves. Színében tökéletes Ősz, viszont ízében felsejlik a Nyár harmóniája!

Tápanyagok

Energia: 285kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 16gZsír: 6gTelített zsír: 1gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 3gSodium: 100mgPotassium: 872mgRost: 17gCukor: 8gVitamin A: 10209IUVitamin C: 10mgCalcium: 86mgIron: 4mg
Kulcsszó Sárgarépás gyömbéres lencse krémleves recept
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: