Go Back
+ servings
Lencse leves paradicsommal

Lencse-paradicsom leves

Kiadós, olcsó vacsora ötlet lehet ez a finom, sűrű leves. Leginkább kukoricakenyeret ajánlunk hozzá, ha szeretsz Te is tunkolni.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Teljes Idő 45 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 138 kcal

Hozzávalók
  

  • 4 db közepes sárgarépa, szeletelve
  • 1 db közepes vöröshagyma, aprítva
  • 130 g szárított vörös vagy barna lencse, leöblítve
  • 1 l víz
  • 180 g passata
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
  • 1 ek barna cukor
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 ek fehér ecet opcionális
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Egy nagy fazékban keverjük össze a vizet, a sárgarépát, a hagymát és a lencsét; forraljuk fel. Csökkentsük vissza a hőfokot; fűszerezzük és fedjük le, majd lassú tűzön főzzük 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak. Keverjük bele a többi hozzávalót; forraljuk fel újra. Miután felforrt, vegyük le a hőfokot és hagyjuk még 5 percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés

Bio cukormentes paradicsompürét használj, ha épp diétán vagy. A cukrot mézzel is  helyettesítheted.  Ha a végén kicsit tovább hagyod főni, akkor kicsit jobban besűrűsödik.  Mindenhogyan nagyon finom.

Tápanyagok

Energia: 138kcal
Kulcsszó lencse, leves, paradicsom
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!