Lencse-paradicsom leves
Kiadós, olcsó vacsora ötlet lehet ez a finom, sűrű leves. Leginkább kukoricakenyeret ajánlunk hozzá, ha szeretsz Te is tunkolni.
Hozzávalók
- 4 db közepes sárgarépa, szeletelve
- 1 db közepes vöröshagyma, aprítva
- 130 g szárított vörös vagy barna lencse, leöblítve
- 1 l víz
- 180 g passata
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
- 1 ek barna cukor
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 ek fehér ecet opcionális
- 1/2 tk szárított kakukkfű
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy fazékban keverjük össze a vizet, a sárgarépát, a hagymát és a lencsét; forraljuk fel. Csökkentsük vissza a hőfokot; fűszerezzük és fedjük le, majd lassú tűzön főzzük 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak. Keverjük bele a többi hozzávalót; forraljuk fel újra. Miután felforrt, vegyük le a hőfokot és hagyjuk még 5 percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Bio cukormentes paradicsompürét használj, ha épp diétán vagy. A cukrot mézzel is helyettesítheted. Ha a végén kicsit tovább hagyod főni, akkor kicsit jobban besűrűsödik. Mindenhogyan nagyon finom.
Tápanyagok
Energia: 138kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!